top of page
Search
  • livsimonsen

To dele af dig


TO DELE AF DIG:


Der lever to dele af dig inde i dig.


Den ene er den stærke, selvsikre og disciplinære dig. Den anden er den svage, usikre og eftergivende dig.


Vi har alle sammen disse sider af os.


Hvis nogen trykker på de forkerte knapper, hvis de andre er ubehøvlet, behandler dig dårligt o.l. så kommer den anden side af dig frem - måske har den side været gemt i flere måneder, og med et kommer denne side af dig frem igen. Og så 'eksplodere' du!


Der er en konstant kamp mellem de to sider af dig. Den søde, venlige og positive dig og den negative, sure og usikre dig.


Hvis du kun vælger at leve med/igennem den negative, sure og brokkende dig, så dør du... Selvfølgelig ikke som i fysisk dør.


Men dine drømme dør, dine håb dør, dine mål og retning i livet dør. Du visner...


Måske føles det godt at brokke sig, være negativ osv. Du kommer af med de sure opstød. Men, du kommer ikke til at bryde dig om resultaterne.


Du kommer til at sidde fast, og kommer ikke derhen hvor det er meningen at du skal hen.


Du er nødt til at være stærk, og vedholdende for at holde det negative væk - lad det ikke blive en vane. Når du gør det rigtige når det er ubehageligt, så holder du det negative nede og væk.


Det negative og usikre vil altid være en del af dig, find fred i det og accepter at det også er en del af dig. Sørg dog for at det ikke får fokus og opmærksomhed, for så vokser det og styre dig.


Sørg for at have dit fokus på det du allerede HAR og det du gerne vil have mere af så vokser det.


Det føles ikke rart i det øjeblikket du bliver fornærmet af andre, og du så vælger at gå. Det føles der imod godt at fornærme dem tilbage igen, det er i hvert fald tit sådan det føles. "Så kan de bare lære det".


Det føles måske ikke rart at blive hjemme og læse til en eksamen, når dine venner er ude at more sig. Men på sigt er det klogt at du valgte at blive hjemme og læse.


Vi ønsker egentligt bare at have det godt og være komfortable hele tiden. Men er vi kun komfortable hele tiden, så vokser vi ikke som menneske.


Grunden til at så mange mennesker sidder fast, er at de lader det negative herske. De har ikke nok disciplin til at gøre det rigtige når det er sværest. Du er nødt til at være vedholdende.


Hver eneste dag er vi nødt til at sige nej til noget - "nej jeg vil ikke komme med den grimme kommentar, nej jeg vil ikke se det, nej jeg vil ikke hænge ud med den ven, der hele tiden synes at jeg er forkert og skal gå på kompromis."


Hold op med at fortælle dig selv at du ikke kan styre dit temperament, eller ikke bryde en afhængelighed osv. For så længe du har den overbevisning, så er det jo den der er sand for dig.


Fortæl dig selv i stedet for en bedre løgn - som kan blive din sandhed med tiden:


"Jeg er sådan en der nemt kan styre mit temperament" "Jeg er sådan en der har sluppet at være afhængig"


Og nej, det er ikke nok at tænke det, heller ikke 1000 gange om dagen!


Du skal tænke tanken (måske 1000 gange om dagen) OG handle på din nye løgn, som så på sigt bliver din sandhed


Den eneste grund til at du ikke kan kontrollere det negative, er at du bliver ved med at fodre det. Uanset hvad du vælger at fodre, så vokser det.


Så for din egen skyld!!!


Hav fokus på det du HAR og det du gerne vil have mere af


Jeg ønsker dig en skøn uge 30:)


Skab dig hver eneste dag den dag der er værdifuldt for dig


Kærlig hilsen Liv

42 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page