top of page
Search
  • livsimonsen

Tager du gidsler til fange i dit liv?


Tager du gidsler til fange i dit liv?


Hvad mener du? tænker du nok... I dag skal vi lidt omkring vores skygger.Hvad er en skygge?


En er en side af dig selv, du ikke vil være med eller være ved. En skygge er en egenskab. Skygger kan være både lyse eller mørke.


Altså en skygge er en egenskab eller et karaktertræk, som andre har fortalt dig ikke klæder dig. Derfor vil du ikke være med den egenskab eller karaktertræk. Og dermed gør du hvad du kan få IKKE at være det.


Skygger opstår når...


Skygger opnår, når menneskerne, der er tæt omkring dig, har en kraftig holdning til hvordan du er.


Det kan være dine forældre, bedsteforældre, søskende, venner og veninder, kollegaer, mand/kone osv.


Altså de mennesker som du har helt tæt på dig, og som kender dig godt.


Fordi du har så stort et behov for at høre til i flokken, så er de der er tæt på´s mening om dig også meget afgørende for dig.


Derfor indordner du dig under det de andre synes og tror om dig. Så hvis de andre synes det er upassende at du har store armbevægelser og snakker meget, og pointerer det for dig, så vil du lynhurtigt dæmpe dit lys og blive mere afdæmpet og stille


For du vil jo gerne passe ind i flokken...Det værste du kan opleve som menneske er at blive udstødt af flokkenFor så er du jo helt alene, i gamle dage på savannen - ville du ikke overleve hvis du var forladt til dig selv - og det er det ur biologiske mønstre vi stadig lever efter.Når dine nærmeste bliver dine gidsler


Når du tager menneskerne omkring dig til gidsler, så bruger du dem som en undskyldning for at der er noget du ikke kan.


På den måde gør du det mere "lovligt" at der er noget du ikke kan.


F.eks. Lene der gerne vil være forfatter og skrive en bog, hun tager forskellige personer til gidsler. Lene hun kan nemlig ikke blive forfatter for hun har jo 3 små børn, og dem skal hun jo passe 24/7, Lenes mand han arbejder også rigtig meget, og der er jo nok heller ikke nogen der gider at læse hendes bog.


Kan du se hvem der bliver gidslerne i Lenes historie?


Gidslerne i Lenes sted, bliver de 3 børn, hendes mand og alle dem der ikke gider læse hendes bog!!!


Men i bund og grund er det blot undskyldninger Lene kommer med, for at undgå det uvisse, og tage handling på sin drøm


I stedet for kunne Lene spørge hendes mand om han evt. kunne tage sig af børnene 2 dage om ugen i et par timer ad gangen - så havde Lene ro og tid til at skrive på hende bog. Hvis manden ikke havde tid, så kunne Lene spørge sin mor, eller hyre en barnepige i stedet for.


Lene kunne begynde at tænke at selvfølgelig er der mange der gerne vil læse hendes bog om det emne hun gerne vil skrive om.Det er simpelthen for nemt at tage de andre som gidsel!


Det du kommer til at at bruge de andre som en undskyldning for, at dit liv ikke fungerer eller er, som du gerne vil have det skal være.


Det er heller ikke fair, når Lene så siger til veninderne "jeg vil jo så gerne skrive den bog, men min mand arbejder rigtig meget og kan jo ikke hjælpe med at tage børnene" (hvis hun aldrig har spurgt ham om han kunne hjælpe)


Her bliver Lenes mand jo gjort til syndebukken - uden han ved det og uden at vide hvad der foregår.Vi tager alle sammen gidsler til fange i vores liv...

Men hvor kunne vi få meget mere ud af vores liv, hvis vi stoppede med det, og i stedet for tog ansvar og gjorde noget ved det vi gerne vil gøre noget ved.


Kig på hvor henne i dit liv du tager gidsler til fange


Kig nærmere på hvor henne du tager andre til fange i dit liv - og ændre så på det.


Vil du gerne gå efter drømmen uden at tage gidsler til fange, så er du nødt til at tage ansvar og lade de andre være i fred.


Det kan også være at du skal beslutte dig for om den drøm var så vigtig alligevel - hvis den ikke er det, så slut fred med drømmen, og slip gidslerne fri.


For her har du taget et valg om, at drømmen ikke var vigtig for dig alligevel, det betyder at du ikke længere skal bruge gidslerne som undskyldning for hvorfor du ikke går efter drømmen længere.


Du er den eneste der er ansvarligt for dit liv, og hvordan det ser ud


Så sørg for at skab det liv du gerne vil leve:)


Rigtig god fornøjelse


Kærlig hilsen Liv

104 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page