top of page
Search
  • livsimonsen

Mad vækker minder...


Mad vækker minder...


Det kommer måske som en overraskelse for dig. Mad bærer altså minder med sig både de gode og dårlige minder.


GODE MINDER:


Hvis du tænker tilbage på at være et barn, kan du måske huske at når du besøgte din mormor så fandt hun altid is frem til dig, eller når du havde slået dig så blev du fodre med karameller.


DÅRLIGE MINDER:


Det kan også være at du blev tvunget til at spise fisk, som du bare ikke kunne fordrage. Eller måske tvunget til at spise op, selv om du var mæt osv.


GODE MINDER:


Vi forsøger altid at få minderne tilbage til det punkt i vores liv hvor mormor gav os is, når vi besøgte hende. Og som voksen ved at crave efter is og ved at spise is, så tror vi at vi kan få det minde tilbage igen, eller den følelse vi oplevede når mormor gav os is.


Altså vi forsøger at få mindet og de gode følelser tilbage via isen...


OVERSPISNING:


Overspisning er uden tvivl en form for regression - altså at ville tilbage til en bestem følelse eller minde via maden, som vi husker værende tryg og sikker.


På den måde går vi tilbage til hvad den slags mad vi overspiser betød (hvilke følelser og stemninger vi til lagde maden) da vi var børn.


Din hjerne lærer via gentagelse... Husk det.


Du har sikkert aldrig hørt nogen sige: "Jeg har haft en super dårlig dag - jeg tror lige jeg snupper en gulerod." Eller sikke en frygtelig stresset dag, jeg skal bare have en stor skål salat nu"Men derimod "jeg har haft en dum dag, hvor er snolderet, kagen, pizzaen osv." For vi leder stadig efter mindet i maden.Vi er alle sammen født...


Vi er alle sammen født med et normalt forhold til mad. Hvis små børn får et stykke kage, vil de højst sandsynligt tage et par mundfulde og lade resten stå. Det lille barn hungre ikke efter kagen, det har mere travlt med at komme til at lege, og have det sjovt.


Det er først når vi vokser op og bliver ældre at vi bare MÅ have kagen og mere til.


Undervejs i vores opvækst sker der noget som gør at vi kan få et unormalt forhold til mad. Det er blandt andet de oplevelser jeg arbejder med at forløse og frigive når jeg har klienter der kommer med vægt problematikker.


De oplevelser sætter sig som chok i kroppen, og gør at kroppen bliver ved at at opleve smerten ved det skete.


På den måde er det muligt at slippe de oplevelser i opvæksten og igennem livet, der gør at vi har mad problematikker. Når oplevelserne er sluppet og mere neutrale, så er det muligt at få et sundt forhold til mad igen.


ved du at...


Der findes 8 forskellige typer af følelsesmæssige spisere?. Jamen det gør det, og det er virkelig interessant. Men det må jeg komme omkring i et andet blog indlæg, for når du først kender din type, så bliver det også nemmere at ændre mønsteret.Jeg er i fuld gang med at...


Få lavet et kortsæt der består af 40 kort med støttende og inspirerende små tekster og smukke billeder - der hjælper dig med at få et sundere forhold med og til din vægt.


Hvornår de er klar til at købe, ved jeg ikke endnu, de er stadig under udvikling.


Jeg ved bare at de bliver en kæmpe stor motivation og inspiration til at imponerer dig selv.


Og egentligt kan de gavne alle, også dem der ikke bøvler med vægten - for kortene referer rigtig meget til mindsettet.


Min bog...


Jeg har altid drømt om at skrive en bog. Ude i fremtiden (og inden alt for længe) vil jeg skrive en bog der har samme tema som kortene, nemlig: vægten.


Så bogen og kortene kan støtte hinanden.


Men det bliver en utraditionel bog om vægt. For den kommer ikke til at handle om kost og motion.


Den kommer til at handle om tanker, følelser, handling, selv healing og en masse indre arbejde som så kommer til udtryk i det ydre.


Skab dig - en fantastisk dag


Kærlig hilsen Liv101 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page