top of page
Search
  • livsimonsen

Det du ikke kan leve med - vil ikke lade dig leve
Følelser:


Jeg elsker at arbejde med følelser og alt hvad det indebærer. Specielt de følelser vi helst ikke vil være med, for det er her der ligger en masse visdom og læring. Desværre er vi bare gode til at fornægte de følelser og forsøger, at få dem til at forsvinde uden først at undersøge dem nærmere.

Det er en kæmpe fejl…


- For det du ikke vil være med vil ikke lade dig være


- For det du ikke kan leve med vil ikke lade dig leve


Jeg har de sidste mange måneder på det personlige plan selv arbejdet rigtig meget med mine følelser og mine tilknytningsmønstre. Det er hård arbejde skulle jeg hilse at sige!. Men hold da op hvor er der også meget heling og læring i den proces.


Det har kostet dyrt og hårdt b.la. minus 7 kg på vægt, sparsomt med søvn, rastløshed, tankemylder, sved, blod og tårer som man siger


Ja det har været hårdt… Og er da heller ikke ovre endnu… Men jeg er godt på vej i min proces.


Det er en virkelig sund proces. Vi skal bare turde give os selv lov til at det er smertefuldt imens det står på. Det går over igen.


Ud fra det jeg selv er gået igennem de sidste mange måneder, har jeg taget den beslutning at jeg vil være ekspert på følelsesområdet, for selv om jeg har fået meget visdom de sidste mange måneder, så er der stadig en masse jeg skal lære og kan nørde i.


Derfor har jeg besluttet mig for at starte på 2 nye uddannelser i 2022.


- Anger Facilitator uddannelsen

- Shadow Facilitator uddannelsen (skyggevejleder)


Der er to grunde til at jeg starter på disse uddannelser.


1. For min egen skyld og personlige udvikling

2. For bedre at kunne støtte og vejlede mine klienter i deres proces


Til januar dragter jeg afsted til København til de første uddannelsesdage på Anger Facilitator uddannelsen. På uddannelsen dykker vi dybt ned i ALLE de områder vi skal omkring.Det der er fokus på i Anger Facilitator uddannelsen er b.la.:


- kunne sige det, der er svært at få sagt

- sætte sunde grænser

- bede om det, de har brug for


Helt uden drama, vrede eller skam.


Det er samtidig en uddannelse, der beskæftiger sig med opvækst, skam, skygge, tilknytning og årsagerne til, at vi er, som vi er, og gør, som vi gør. Eller ikke gør.


Når vi forstår os selv, vores mønstre og forsvarsmekanismer, bliver det nemmere for os at udtrykke os frit, autentisk og ærligt.


Ud over det så skal jeg også lære en masse om sund vredeshåndtering, grænsesætning, behovsformidling, følelseshåndtering og tydelig kommunikation


90% af vores handlinger foregår på det ubevidste plan, det er skræmmende synes jeg! Så kun 10% er bevidst styret.


Det handler i den grad om at gøre det ubevidste bevidst, så vi kan begynde at ændre på gamle negative mønstre og skabe de forandringer vi gerne vil se


På Shadow Facilitator uddannelsen skal jeg nørde og dykke ned i vores skygger. Dvs. alt det vi ikke vil være med, det vi fornægter hos os selv, og de vi ikke kan udstå hos andre.


Alle andre er vores spejl. Vi indeholder alt, OGSÅ det vi ikke tror vi indeholder. Det er derfor vi kan have så meget modstand på det vi ikke vil være med.


Fakta er at hvis ikke vi har prøvet at være kede af det, så ved vi ikke hvad glæde er. Hvis ikke vi har prøve at være i tvivl, så ved vi ikke hvad det vil sige at være helt sikkert på noget osv.


Det jeg b.la. kan bruge skyggearbejdet til er at nørde i og finde frem til:


- Helhed og balance

- Følelsesmæssig modenhed

- Integritet

- Større selvaccept

- Mere frihed

- Større kreativitet

- Ægte autenticitet

- Mindre fordømmelse

- Større rummelighed

- Mindre skyld og skam

- Færre hemmeligheder

- Klarere kommunikation

- Færre misforståelser og konflikter

- Mindre drama

- Mere lethed

- Indre ro

- Følelsen af at hvile og lande i dig selv


Dette er nogle af fordelene ved at kende til, arbejde med og integrere sine skyggesider. At kende sig selv, også på indersiden.


Jeg kommer til at kigge meget mere ind i mig selv og selvfølgelig også mine klienter i forhold til


- At arbejde med skyggen i forhold til kriser; midtvejskriser, livskriser, identitetskriser.

- At arbejde med skyggen i forhold til mål, drømme, potentiale og passion.

- At arbejde med skyggen i forhold til selvsabotage.


Jeg lærer at finde ind til de blind spots vi har på os selv og få super gode redskaber til konflikthåndtering, grænsesætning, kriser (livskriser, identitetskriser), realisering af drømme og passioner, autenticitet, mod og lederskab, sårbarhed, selvudfoldelse


Jeg elsker at få følelsen af at noget går op for mig. Følelsen af ”AHA, så forstår jeg”. Og jeg elsker at kunne se det lys i øjnene på mine klienter


Jeg ønsker dig en smuk og dejlig 3. Søndag i Advent


Kærlig hilsen Liv


130 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page